KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvem har skylden?

Heldigvis er de fleste ærlige og blir fort enige når det har skjedd et uhell med bil. Dessverre oppstår det uenigheter fra tid til annen. Da er det greit å vite hvordan du kan gjøre det enklest mulig for deg og forsikringsselskapet.

– Det aller viktigste er å få dokumentert ting for å få plassert skylda på rett sted, sier banksjef i DNB Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Han har en smørbrødliste med noen punkter som skal gjøre det enklest mulig for både deg, andre parter og forsikringsselskapet som skal finne ut av hvem som faktisk er skyldig i uhellet.

– Ofte er det lett å oppnå enighet i saken, men dessverre opplever man at det oppnår veldig forskjellig virkelighetsoppfatning av hvem sin skyld det er. Vi får inn mange lange innlegg om andre udugelige sjåfører som ikke visste hvordan de skulle håndtere bilen sin og dermed er skyld i alt, sier banksjefen.

  • Husk å få laget skisse fra skadestedet. Målene må være nøyaktige. Bruk kamera på mobiltelefonen og få tatt et oversiktsbilde. Hvis det er mulig uten å hindre trafikken, bør dette gjøres før bilene flyttes (husk å bruke refleksvest). PKT 12 i skadeskjemaet er det aller viktigste. Det beskriver hendelsesforløpet til de involverte partene.
  • Bli enig om alle detaljer før du skriver under. Hvis dere ikke blir enig, skriv hver deres. Er dere uenig er det uansett vanskelig å bevise skyld.
  • Vitner på stedet må registreres. Husk å ta navn og kontaktdetaljer, særlig på de som ikke var sjåfør eller passasjer. Vitner som satt i en av bilene regnes ikke som objektive vitner, men som part i saken.
  • Om det oppstår en situasjon der motpart opptrer aggressivt eller er ubehagelig bør du vurdere å ringe politiet. Det samme gjelder hvis du mistenker lovbrudd som f.eks. kjøring i beruset tilstand o.l.
  • Om du trenger råd kan du kontakte forsikringsselskapet ditt.

 

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/336075647″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]