KRS247.no

Henter værvarsel...

Har du husket å lade båten?

Kanskje ikke det mest vanlige spørsmålet på brygga blant båtfolket i dag. Markedet for båt på strøm har nok ikke tatt av helt enda, men det spås at det blir mer og mer populært.

– Vi har sett at salget av elbiler har tatt av, nå kommer også båtene glidende. Det er ikke så mange som selger dette i dag, og utvalget er litt lite. Men man skal ikke se bort fra at man om ti-femten år ser disse båtene i skjærgården. I Fredrikstad skal man faktisk bygge en ferje som skal gå på strøm. Det er jo veldig idyllisk, og det er et miljøvennlig tiltak, sier Roar Mæsel fra LOS.

Vi snakker om båter som hverken har diesel- eller bensinmotor. De går på batteri, som ifølge Mæsel kan holde til en 12 timers tur på vannet. Det blir nok ingen tur over Atlanteren med denne typen båt med det første, det er også en stund til de egner seg for skjærgården.

– Noen av fordelene med en elektrisk båt er at man hører bølgeskvulpet. De går ikke så veldig fort, man kan kjøre opp til syv knop. Slik som motorene er i dag, er innsjøer det beste bruksområdet. Noen innsjøer har jo også restriksjoner i forhold til motordur og utslipp, og der er anvendelsesområdet best. Skal man ut i skjærgården er ikke motorene i dag sterke nok, sier Mæsel.

Hør mer om elbåter her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/258753071″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]