KRS247.no

Henter værvarsel...

– EU-kontroll er ikke godt nok

Forbrukerrådet er klokkeklare overfor kommende russ når det kommer til å kjøpe motorvogn. Kun en skikkelig tilstandsrapport er godt nok når man skal sjekke bilen.

Regiondirektør Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg

Regiondirektør Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg

– Still krav til tilstandsrapporten. En EU-kontroll er ikke nok, sier regiondirektør i Forbrukerrådet Agder, Eirik Nyberg.

– Hvorfor er ikke EU-kontroll godt nok?

– Fordi den tar ikke for seg mange nok deler. Den tar for seg det mest kritiske, men ikke nok. Du har ikke bruk for en russebil hvis den ikke går fremover, og for eksempel topplokket kan gå selv om bilen har bestått en EU-kontroll, sier Nyberg til KRS247.

Nyberg mener kommende russ ikke er godt rustet til bilkjøp og bilhold. Ungdommer har ikke veldig mye erfaring med investeringer i den størrelsesorden, ei heller driftskostnader.

– Det koster på forsikring, på bensin, hvis man får bot eller kolliderer med noen. I tillegg til tilstandsrapport, anbefaler vi en skikkelig kontrakt både mellom kjøper og selger, men også kjøperne imellom. Det er like typisk med konflikter mellom kjøperne som mellom kjøpere og selgere, sier Nyberg.

– Men kan man forplikte seg til å kjøpe bil før man fyller 18?

– Nei. Man kan ikke late som om man er 18 engang! Om fem personer kjøper russebil og to av de ikke er myndige, må foresatte skrive under kontrakten på deres vegne, sier Nyberg.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/230643811″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]