Annonse

Det meste om bilforsikring


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Banksjef i DNB, Sveinung Hedding-Valvik, loser deg gjennom det viktigste med bilforsikring. Det er særlig endringer i bonuser som er den store nyheten på området.

– Du har fått endringer på bonusstigen hos flere selskaper. De fleste store har vært ute og gjort endringer, sier Hedding-Valvik til KRS247.

Det har vært vanlig med en bonusordning for bilister som kjører uten å skade bilen over tid, hvor prisen på forsikringen blir årvis redusert hvis året har forløpt skadefritt. Én bulk kan dermed ende opp med å koste mer enn selve opprettingen når bonusen rammes. Dette er nå endret hos mange aktører. Det trenger derfor ikke å koste flere tusen kroner for en liten bulk i forskjermen.

– Nå gjelder det å sjekke ut hva ditt selskap tilbyr. De regelendringene som er kommet, er heldigvis til gunst for forbrukeren stort sett. Er du uheldig og har en skade, så faller du ikke like mye ned i bonusstigen. Det har vært vanlig å falle tre år tilbake eller fem år tilbake. Nå har de fleste at du ikke faller tilbake ved første skade etter å ha kjørt skadefritt en stund. Det utgjør en del penger, sier Hedding-Valvik.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer