KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil satse på kollektivtrafikken

Hvis SV får det som de vil, blir det mye billigere å ta buss for alle i Vest-Agder. Fylkesordførerkandidat Morten Ekeland vil innføre et månedskort, for alle, som ikke skal koste mer enn 200 kroner. 

– Det er en kraftig prisreduksjon, og vi tror mye av det AKT taper i inntekter vil bli tatt inn igjen ved at man får flere passasjerer, sier Ekeland til KRS247.

Partiet vil prioritere kollektivtrafikk i stedet for veiutbygging i fylket. Langs kyststripen mener SV det er store muligheter for å persontrafikken på buss, og godstransport på bane.

– Den nest største posten på fylkesbudsjettet er samferdsel og da spesielt asfalt. Vi ønsker å fortsette å prioritere fylkesveiene i innlandet, men langs kysten er det andre muligheter, mener Ekeland.

Bystyrekandidat Andreas Landmark i Kristiansand mener busskortet for ungdom er for dyrt.

– Det koster 500 kroner i måneden, og det er penger som jeg tror de kunne brukt mer fornuftig, sier Landmark.

Tidligere leder av Vest-Agder pendlerforening, Terje Høyland, kom på NRK Sørlandet i dag med et forslag om felles billettsystem for både tog og buss, det er noe bystyrekandidaten fra Kristiansand støtter.

– Dette er jo noe som man allerede har i Oslo, så jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skulle klare det her i fylket også, sier Landmark.

Hør hele innslaget her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/204141837″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]