KRS247.no

Henter værvarsel...

Lag dine egne matpakkerundstykker

Skoleåret er godt i gang. Og niste må smøres.

Egentlig er gutta mine så store at de kan smøre nistepakka si selv. De to eldste, altså. Men jeg liker å gjøre det for dem.

Og jeg liker at brødet er hjemmelaget. Eller rundstykkene.

Disse rundstykkene er grove, men ikke for grove. De er fine og fryse, og tines på et lite minutt i mikrobølgeovn.

Til 24 rundstykker:

400 gr hvetemel
200 gr sammalt hvete fin
100 gr sammalt hvete grov
3 ss kruskakli
3 ss linfrø
50 gr gjær
1 egg
1 ts salt
1 ss maltekstrakt
6 dl vann
3 ss kesam
Bland sammen alt det tørre. Rør ut gjær i fingervarmt vann. Bland egg, rømme og maltekstrakt i vannet. Ha nesten all væske i deigen. Dersom deigen er litt tørr, kan du ha i resten. Elt deigen i maskin i ca ti minutter. La deigen heve til dobbel størrelse.

Form 24 rundstykker og legg de på bakepapir. Pensle med egg og strø over sesamfrø. La rundstykkene heve i ca 1 time, gjerne lengre.

Stek på 200 grader i ca 15 minutter.