KRS247.no

Henter værvarsel...

Lag din egen jordbærpai

Jordbærene i Norge er mye bedre enn de utelandske. Mange mener det er fordi de får mere sol over lengre tid. Jeg vet ikke. Bedre er de, i alle fall. Og nå er det jo høyesesong for norske jordbær.

Denne paien med vaniljekesam er ikke direkte mager, men den er ikke så aller verst når det gjelder fettinnhold. Paideigen stekes og resten legges på når paiskallet er kaldt.

Deig:

  • 200 gr smør i terninger
  • 300 gr hvetemel
  • 30 gr brunt sukker
  • 70 gr sukker
  • 1 egg

Bland alt unntatt egget i en bolle, og smuldre det sammen med fingrene. Tilsett egget til slutt. Deigen skal nå være fast, men ikke alt for klissete. Tilsett mer mel dersom den klistrer seg. Legg deigen i plastfolie i kjøleskapet noen timer. (Den kan også fryses). Stek deigen på 200 grader i ca 25-30 minutter.

Legg på en boks med vaniljekesam og en halv kurv rensete jordbær. Strø gjerne litt melis over.