Annonse

Hør den prisbelønnede dokumentaren om krigen


Foto: Pål Lomeland

Dette er det fjerde programmet i dokumentarserien om Kristiansands historie. Programmet har fått tittelen, ”Kringsatt av fiender”, og tar for seg tiden i Kristiansand fra invasjonen om morgenen den 9. april 1940 og frem til de tyske styrkene kapitulerte i maidagene fem år senere. Stikkord er forsvar, evakuering, okkupasjon, landssvik, rasjonering, tortur, motstandskamp og gledesrus.

Programmet ble sendt på radio for første gang den 9. april 2010 og ble året før tildelt Medietilsynets pris «Gullfuglen» for beste programproduksjon.

Dette skriver Medietilsynet om programmet: «Gullfuglen 2009 går til et program som med en pangstart setter oss i en ubehagelig og voldsom stemning. Det formidler en sterk og spennende lokalhistorie med gjennomarbeidede  virkemidler. Mange historiske lydklipp, fin bruk av musikk og en god fortellerstemme drar oss inn i fortellingen og holder oss der gjennom hele timen programmet varer. Dette er en historisk radiodokumentar med sterk lokal forankring»

Manus, regi, kildeinnsamling og redigering er ved Pål Lomeland. Fortellerstemmen tilhører Erlend Sørensen.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar