KRS247.no

Henter værvarsel...

Start og Fløy videre i NM

Det ble enkelt for Start å ta seg videre til 2. runde i cupen, mens Donn tapte mot Jerv og Vindbjart ble to nummer for små for Fløy, som til og med fikk avslutte med elleve mann.

Dermed er det store muligheter for Fløy – Start i den neste runden i Norgesmesterskapet i fotball.

Start stilte med tilnærmet toppet mannskap mot Randesund som fort fikk merke en Niels Vorthoren i scoringsform. Daniel Aase sendte avgårde et flott innlegg fra høyre som spissen satte i mål og Aase og Vorthoren kombinerte fint to minutter senere da Start kunne øke til 2-0.

Det kunne fort stått både 3-0 og 4-0 til Start før pause, men det stod ikke helt på presisjonen til Tobias Christensen og Rolf Daniel Vikstøl.

Rett før pause fomlet Erlend Segberg det til på en Randesund-kontring og forårsaker et straffespark. Der var Thor Erling Larsen sikker og lagene kunne ta pause på 1-2.

Det kunne fort stått 2-2 etter drøye kvarteret i 2. omgang da Thomas Heltne sendte ballen i stolpen etter et hjørnespark.

Men så handlet alt om Start.

Daniel Aase scoret sitt første etter 70 minutter, så ti minutter senere får Start straffe etter en hands fra hjemmelaget og Tobias Christensen viste at han også kan score fra krittmerket. Daniel Aase scoret kampens siste mål like før slutt og Start kunne juble over å ha vunnet 5-1 foran 1 018 tilskuere på Sukkevann.

På Colorlinebanen på Flekkerøy skulle det ta 56 minutter før kampens første mål ble scoret av Christian Tveit.

Ti minutter senere pådro Øyvind Gausdal seg direkte rødt kort da han skal ha reddet en ball på streken med hånda. Henrik Andersen gjorde ingen feil og kunne øke hjemmelagets ledelse. Det er egentlig ikke en veldig stor bombe, siden kampene mellom Fløy og Vindbjart pleier å være jevne og spennende, men det er en divisjons forskjell på disse lagene denne sesongen. Så det spørs om Steinar Skeie kan være helt fornøyd med at de ble slått ut av 1. runde.

Donn på sin side møtte overmakten allerede etter fire minutter da Martin Hoel Andersen kunne runde keeperen og satte ballen i mål. Østfoldingen økte Jervs ledelse drøye ti minutter senere da han satte ballen i mål etter å ha fått servert et flott innlegg fra siden. Lakkskolaget var aldri en trussel mot et OBOS-ligalag som kontrollerte seieren og tok seg sikkert videre til 2. runde.