KRS247.no

Henter værvarsel...

Spørsmålet er det samme – var det offside?

Du vet hvilken situasjon det er snakk om. Du trenger ikke se bilde av situasjonen engang! Da over 16 000 mennesker på Kristiansand Stadion trodde Start hadde utlignet mot Fredrikstad. Én person mente det var offside. Det mener ikke Fredrik Strømstad, selv den dag i dag.

I kveld skal TV2 vise en ny episode av Tidenes Kamp, og da skal kampen mellom Start og Fredrikstad i 2005 under lupen. Fredrik Strømstad kjempet mot tårene etter at tapet var et faktum, og nekter for at det var offside.

Fredrik Strømstad. | Foto: Helge Martin Markussen

Fredrik Strømstad. | Foto: Helge Martin Markussen

– Nei, det er ikke offside! Det er jeg ganske sikker på, etter å ha kikket gjennom TV-bildene flere ganger. Selv om noen med nyere teknologi sier at det er offside, så står jeg på mitt fremdeles, sier Strømstad til KRS247.

Han synes det er morsomt at den diskusjonen fremdeles lever. Det var en kamp for historiebøkene. Flomlys, dugg i gresset og fullsatt stadion halvannen time før kampstart.

– Det vi husker aller best var jo ulykken til Dagfinn Enerly, og det var et trist kapittel. Den kampen hadde alle elementer, bortsett fra at Start tok seriegullet. Det er gøy at den kampen sitter sterkt i folk enda, forteller Strømstad.

Klubblegende Tom Berhus er ikke like sikker på offsideavgjørelsen som Strømstad.

– Ja…nei…vet ikke. Jeg har ikke funnet ut av det enda, etter alle disse årene, sier Berhus.

Han omtaler sesongen som en vakker sesong helt til the bitter end. Bokstavelig talt.

– Vi prater om det den dagen i dag, hvor nærme vi var. Det sitter igjen enda. Det er jo en ting som folk var så engasjerte i den gangen, og fremdeles snakker om den dag i dag. Jeg blir jo minnet om dette gang på gang, humrer Berhus.

Hør intervjuene her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220823642″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]