KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er en slags drømmejobb jeg har

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, skal markere senterets 10-årsjubileum i dag. Sørveiv 2014 er blant høydepunktene metalvokalisten har opplevd i sin arbeidshverdag.

– Hverdagen kan være full av frustrasjoner og vanskeligheter, men om man kan se seg selv litt utenfra så ser man at jobben jeg får lov til å gjøre er fantastisk inspirerende og givende jobb som betyr mye for ganske mange.

Etter Vaskeriet

I 2003 gikk Kristiansands rocke- og studentsted Vaskeriet konkurs. Noe måtte gjøres. Det rytmiske miljøet i byen måtte diskutere egen fremtid. Espen Hille og flere samlet seg i Byhallen, og ordene Rock City ble nevnt. Politikere som Bjørg Wallevik (H) og pengeforvaltere som daværende Cultivasjef Erling Valvik likte ideen om en organisasjon som skulle være overalt i den rytmiske hverdagen i byen.

Mai 2004 var lå de konkrete planene på bordet. I november ble planene satt ut i livet.  Siden den gang har har organisasjonen byttet navn, utvidet nedslagsfelt til Agder og Telemark, etablert Sørveiv og havnet på statsbudsjettet. Men ikke alt har gått på skinner.

Det borgerlige samarbeidet i Kristiansand kommune har jo ført til litt tenners gnissel for herr Nordhus og SØRF?

– Ja, det har det. Det har vært noen tak.

2011 – kampåret

Nordhus har måttet klø seg i hodet noen ganger.

Nordhus har måttet klø seg i hodet noen ganger.

Det vakte store reaksjoner fra kulturmiljøet i Kristiansand da det ble foreslått å kutte kommunens støtte til SØRFs arbeid i regionen. Det ble en stor mobilisering i 2011 for å bevare arrangement- og turnéstøtten som SØRF disponerte.

– Vi gikk jo ekstremt seirende ut i den sammenhengen. Det har vært viktig å si ifra når det har båret avsted i veldig feil retning.

Nordhus tror disse kampene kommer ut fra en viss uvitenhet, manglende forståelse og manglende interesse fra Kristiansands politikere.

– Mange husker kampen i 2011, men holdningene har ikke endret seg nevneverdig…dessverre!

10-årsjubileet markeres i kveld, fredag, fra klokken 20.30 på Aladdin.