KRS247.no

Henter værvarsel...

Krimforfattere er ikke som alle andre

De lokale forfatterne Anette Moe og Maarten J. Havre slipper hver sin krimbok denne påsken. Der Havre blander inn det overnaturlige i sin krimfortelling, kommer Moe til å dra oss inn i mennesker innerste psykologiske gemakker. Å skrive krim kan gå inn på deg som forfatter, innrømmer begge to.

– Jeg pleier å tøyse med å si at det er en feilkobling der oppe ett eller annet sted, sier Anette Moe til KRS247.

Hun ler av hvordan hodet hennes evner å se skumle og mørke scenarier i de mest uskyldige situasjoner, siden det ikke er noe i oppveksten som skulle tilsi at hodet skulle fungere sånn. Også krimdebutant Maarten kjenner seg igjen i det.

– Jeg har alltid en haug med ideer som ligger og svirrer rundt oppi hodet.

– Og likevel er man sosialt velfungerende?

– Ja, utrolig nok, ler Moe.

Begge bøkene utspiller seg i Kristiansand. Moe liker å skue inn i menneskers indre psyke og deres bakgrunn i sine bøker. Denne gangen er det en journalist fra Fædrelandsvennen som nøster opp i familieforholdene i en oppgang, mens Havre ønsker å gjøre det overnaturlige til en mer naturlig del av krimlitteraturen i Norge – denne gangen lurer man på om det kan være varulver på ferde.

– Det er ikke så vanlig i Norge, men i USA finnes det blant annet TV-serier som tar for seg denne blandingen av krim og det overnaturlige, sier debutanten og nevner serien Grim som et eksempel.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/254510760″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]