KRS247.no

Henter værvarsel...

Leie ut huset eller madrassen?

En av de siste trendene innen reising er Airb’n’B – airbed and breakfast. Dette er et fenomen der folk kan leie ut det de måtte ha av plass til folk som er ute og reiser eller på besøk i byen. Alt fra hus til en enkel madrass – alt kan leies ut.

Kristin Stavseth Knutsen og Marit Launes er begge utleiere i denne ordningen, og leier ut henholdsvis leilighet og del i rekkehus i Kristiansand. Begge er veldig fornøyde med ordningen.

– Det er nesten slik som finn.no har fungert her på Sørlandet i mange år i forhold til barnefamiliene som besøker byen i forbindelse med for eksempel Dyreparken. Forskjellen er at du får mye tettere kontakt med leietakerne, forteller Marit til KRS247.

Man kan leie ut det meste; hus, leilighet, sengeplass, telt i hagen og hengekøye. Det er også gode penger å tjene på å leie ut på denne måten.

– Min lille leilighet på 25 kvadrat, leier jeg ut i Palmesus-tiden til 1500 kroner natta. Når jeg i tillegg er innleid ansatt på NOV og må slutte der i slutten av juli, så sier det seg selv at dette er gode penger, sier Kristin.

Hun tror at dette er en trend som kan stjele en del fra hotellbransjen. Hun legger vekt på det strenge anbefalingsregimet i airb’n’b.

– Får du ikke gode anbefalinger som både leietaker og utleier, kommer du ikke videre. Det er noe jeg synes er mest positivt med ordningen.

– Hva skal man tenke på hvis man vurderer å leie ut?

Marit svarer raskt.

– Du bør ha et sted du kan bo selv, selvfølgelig. Dessuten skal du kunne tåle at andre sover og gjør andre ting i senga di. De er jo på ferie!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/210911526″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]