KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan din familie være vertsfamilie?

I disse dager er flere utvekslingselever på utkikk etter en vertsfamilie. Gjennom AFS International Utveksling har Kristin Bues husstand tatt imot Curren A. Wade fra California. Hun og sønnen Mathias har fått et nytt midlertidig familiemedlem.

– For oss har det vært utrolig gøy. Det å få Curren i hus har vært helt fantastisk. Det var som om det var en ledig plass i familien vår. Curren og Mathias er blitt som brødre, forteller Kristin til KRS247.

Såpass stor suksess har Currens opphold vært at Mathias skal ta et år som utvekslingselev hos Currens egen familie i California. Mathias trykket på de rette knappene for å få det i boks.

– Curren skypet foreldrene sine, og jeg «trengte» meg litt på sånn at jeg fikk snakket med dem. Samtalen varte i rundt en times tid. Senere på kvelden kommer det melding fra hans foreldre at de gjerne kunne være vertsfamilie for meg når jeg skulle til USA. Han viste meg den meldingen, så da nesten truet jeg ham til å si ja, humrer Mathias.

Han gleder seg veldig til å reise til California. Han spiller amerikansk fotball, og sør-California er kjent for sine gode high school-fotballag.

Currens opplevelser

Curren selv mente Norge hørtes ut som et fint eventyr, som kunne være såpass annerledes fra hans hjemsted at det ble noen erfaringer for livet.

– Vinteren gikk fint. Den var visstnok ganske mild, så det var ikke noe stort problem. Jeg sov store deler av mørketiden, forteller Curren.

Han har tatt seg selv i å savne «Murica» fra tid til annen, særlig da han byttet vertsfamilie. Han har rukket å gjøre seg opp noen tanker om det norske folk i den tiden han har vært her.

– Nordmenn er mye mer ydmyke enn amerikanere. Kanskje mer respektfulle også?

– Hva tar du med deg av ting herfra?

– Masse sjokolade, og bortoverskiene mine! Jeg synes langrenn var morsomt.

Curren reiser tilbake til en stat som har store vannproblemer, noe han har lest mye om i Norge. Han har nytt det norske vannet enn så lenge, men har tenkt mye på det som skjer hjemme.

Hør intervju med Bue-familien her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/210903544″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]