KRS247.no

Henter værvarsel...

Chilikakao – litt hot, men veldig godt

Det er vinterferietid. Appelsin, Kvikk Lunsj og kakao er gjerne faste innslag når vi er ute på kosetur på ski. Enten du er på skitur, har vært på skitur eller bare sitter hjemme i sofaen og ser på andre som går på ski – noe godt og varmt i koppen hører med.

En god kopp kakao er ikke vanskelig å lage, men man kan gjerne gjøre små ting for å gjøre den enda sunnere og litt mer avansert. Bruk gjerne melk med lite fett og mørk sjokolade. Kakaobønner inneholder antioksidanter, derfor er det lurt å velge de mørkeste sjokoladevariantene. Og, jo mørkere sjokolade, jo mindre sukker. Kakaopulver og mørk sjokolade inneholder i tillegg jern som er viktig for å transportere oksygen fra lunger og ut til musklene i armer og ben.

Dersom man ønsker en litt annerledes kakaovariant, kan eksempelvis vanilje og chili være et artig tilskudd. Her skal du få en oppskrift på en chilikakao.

 

Ingredienser (4 porsjoner)
1 stk vaniljestang
1 liter lettmelk
3 ss kakaopulver
1 ts rød chili
½ dl honning
1 ts maizenamel
2 ss vann
150 g mørk sjokolade (70% kakao)

Fremgangsmåte
1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.

3. Rør ut maizenamel med vann. Bland den utrørte maizenaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca ½ minutt.

4. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.


Oppskrift: Opplysningskontoret for melkeprodukter